Voor wie meer wil weten - Va-Webdesign
Header

Voor wie meer wil weten

Wat ik geweldig vind, is als iemand zijn potentieel ontdekt en daar naar kan leven, hoe mooi is dat! Daar draag ik graag een steentje aan bij. Over de behandelmogelijkheden lees je alles in de buttons onderaan deze pagina. Hier gaan we wat dieper in op de inhoud.

Ons brein en het ontstaan van processen

Binnen een nanoseconde slaat ons brein in de kindertijd indrukken op. Een slimme manier om te zorgen dat je kan overleven. Zo ontstaan diverse programmeringen. Vervolgens reageert ons brein de rest van ons leven op soortgelijke gebeurtenissen met dezelfde reactie. We handelen - vanuit het brein gezien - een groot deel van onze tijd dus vanuit die overlevingsstrategie. Je kunt je voorstellen dat je realiteit als kind niet meer overeenkomt met dit moment. Dan gaat het tegen je werken in plaats van dat het voor je werkt. Thèta techniek of vingerreflexologie kan helpen om te onderzoeken waar het is ontstaan en hoe je het kan veranderen

Het verschil tussen voelen en emotie

Wat goed is om te benoemen, is het verschil tussen voelen en emotie. Voelen is iets innerlijks. Zodra we dat uiten, wordt het een emotie. En die beperkt ons vrije handelen. De emotie mag er helemaal zijn en hoeft daarna niet meer herhaald te worden als je brein weer eens getriggerd wordt. Als ik met je werk, halen we de gevoelens zelf niet weg, maar pakken we de oude link met de onvrije emoties aan. Zodat het gevoel je niet meer uit balans haalt. Mocht het tenminste nog opkomen.

Edelstenen en kristallen

Soms volgt het advies om een bepaald kristal te dragen. Dat heeft een enorm mooi effect, zeker bij kinderen. Bijvoorbeeld als ze onrustig dromen of niet kunnen slapen. Of ze hebben wat ondersteuning nodig om zich te openen of juist te beschermen. Dan helpen stenen en bewerkstelligen ze positieve veranderingen. Een steen die bij het kind en de situatie past, geeft zekerheid en rust en kinderen vinden het vaak ook leuk. Kristallen zijn enorm oud en hebben zoveel "weten" in zich. Aangezien het mineralen zijn en wij daar ook uit bestaan, kan die communicatie makkelijk plaatsvinden op onbewust niveau. Ook dieren pikken dit trouwens meteen op.

Trauma’s

Er is veel bekend over trauma’s die we oplopen of die doorgegeven worden. Waar niemand het over heeft, is de schrikervaring die eraan voorafgaat. Als wij van iets schrikken, wordt het overlevingsmechanisme aangezet. Dat gebeurt op een ander niveau dan dat van het trauma. Als je het trauma verwerkt en de schrik niet uit het brein haalt, blijft er altijd iets hangen. Dus ook die stap ervoor is van belang. Als wij aan de slag gaan wordt je celgeheugen geschoond, dus ook de schrik en het betreffende trauma worden meegenomen in de behandeling. Daarna kan het een herinnering blijven, maar puur voor het weten. Er hangen dan geen labels meer aan.

DNA

Als we ons zorgen maken of een negatieve houding hebben, worden onze biologische processen afgeleid van de taak om ons lichaam te helen en verjongen. Uit langdurig onderzoek in de VS blijkt dat factoren zoals liefde en waardering een positieve invloed hebben op de blauwdruk van een persoon. Deze positieve emoties versterken ons energetisch systeem en voeden het lichaam. Negatieve factoren, zoals opwinding en boosheid, werken cel-versterving in de hand. Je kunt dit tegengaan door je te focussen op een oprechte staat van zorg, waardering en liefde. Ook kan je door zelfonderzoek en bewustzijnsontwikkeling leren om de innerlijke verbinding te maken op DNA-niveau. Met Thèta techniek kunnen we bijvoorbeeld beperkende verstrengelingen via je bloedbanden oplossen (interessant boek hierover: Het emotionele DNA van Prof. Dr. Pierre Capel).

De grotere vragen

Heb jij van nature vragen rondom het universum en al wat daar beweegt? Voel je vrij om ze te stellen. Ik begeleid je met plezier in dat stuk. Hierbij maak ik contact van bron tot bron, het energie- en bewustzijnsveld waar het ‘ik en wij’ tegelijkertijd aanwezig is.

Wat anderen hebben ervaren

Mijn werkwijze

We hebben altijd eerst even telefonisch contact. Dus als je appt of mailt, bel ik jou. Ik vind het belangrijk dat je me even hoort. We kijken of de chemie klopt en of me helder is waar je vraag ligt. Ik geef je vervolgens aan wat ik voor je kan betekenen en jij kan kiezen of je een afspraak wilt maken. Zo’n 2 a 3 weken na de eerste behandeling bel ik je nog even voor een check-up (max. 15 minuten, als het langer wordt, zijn er kosten aan verbonden).

Tarieven

Sessie van 30 minuten - € 45
Sessie van 45 minuten - € 67
Sessie van 60 minuten - € 90
Sessie van 60 minuten als koppel  - € 140
Sessie voor teams - Prijs in overleg

Mogelijkheden

x
Stel, je hebt een ijsberg. Het topje boven water kan je zien als ons bewustzijn. Het deel onder water is onbewust of onderbewust.


Lees meer
x
Bij lichamelijke klachten is reflexologie een hele mooie aanvulling op de Thèta techniek. Het fysieke contact werkt meteen op de zintuigen.


Lees meer
x
Tijdens onze sessie kan ik een tekort constateren. Dan onderzoeken we eerst je eetpatroon. Vervolgens kijken we via de Thèta techniek waarom bijvoorbeeld de receptoren dichtzitten.


Lees meer
logo

Gegevens

Mw. J.V. van Arkel - Grundmann

Pelgrimsweg 98

3401TS IJsselstein

KvK 30268660